Help, hoe vind ik een passende beha?

Het dragen van een goede beha is belangrijk. Deze ondersteunt namelijk je borsten en voorkomt daarmee dat ze gaan hangen. Daarnaast houdt een beha je borsten goed op hun plek. Ideaal wanneer je gaat rennen! Wist je dat ruim 1 op de 3 vrouwen een verkeerde maat beha draagt? Gelukkig kun jij geholpen worden bij het vinden van de juiste beha!

Online hulp bij het vinden van je maat beha

Surf bijvoorbeeld eens naar http://www.bhmaatberekenen.nl. Je vindt hier veel duidelijke informatie over de juiste maat van je beha weten te berekenen. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar de omvangsmaat en de cupmaat.

Je omvangsmaat meet je direct onder je borsten. Wanneer je deze gaat opmeten is het belangrijk dat je wel een beha draagt. Zorg dat je niet te los meet en dat je het meetlint goed horizontaal houdt. Een spiegel is een prima hulpmiddel om je hierbij te helpen. Het verschil tussen de omvangsmaat en de borstomvang is bepalend voor je cupmaat. De borstomvang meet je met het meetlint over het diepste gedeelte van je borsten en tepels.

Wat is je cupmaat?

Wanneer je het verschil tussen de omvangsmeet en borstomvang berekend hebt, dan weet je de cupmaat. Is er een verschil van 12,5 centimeter? Dan heb je cupmaat A. Elke 2,5 centimeter die daarbij komt, zorgt voor een cupmaat extra.

Wanneer jij je cupmaat weet, kun je natuurlijk ook veel gemakkelijker de juiste beha vinden. Het is verstandig om een beha te passen voordat je deze koopt. Tussen de verschillende merken waarin je een beha kunt kopen, kunnen soms grote verschillen zitten. Een belangrijke tip om niet te vergeten: doe een beha altijd af wanneer je gaat slapen. Je borsten hebben in de nacht namelijk geen ondersteuning nodig van een beha.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *