shein retour

Shein retour, tips om kosten te voorkomen!

Online shoppen is tegenwoordig zowel eenvoudig als plezierig, vooral als je je favoriete items scoort bij gerenommeerde webwinkels zoals Shein. Maar wat als die trendy kledingstukken niet helemaal aan je verwachtingen voldoen? In deze tekst delen we alles wat je moet weten over het retourbeleid van Shein, zodat je met een gerust hart kunt genieten van je online winkelervaring.

Ruime retourtermijn

Bij Shein krijg je maar liefst 45 dagen de tijd om je aankoop te retourneren, te tellen vanaf de dag van aankoop. Dit geeft je voldoende tijd om te beslissen of je helemaal tevreden bent met je nieuwe aanwinst.

Gratis retourneren

Goed nieuws voor de twijfelaars! De eerste retourzending van een bestelling bij Shein is geheel kosteloos. Mocht je dus niet helemaal in je nopjes zijn met je aankoop, dan kun je zonder extra kosten je producten terugsturen.

Eenvoudig retourproces

Het retourproces bij Shein is simpel en overzichtelijk:

 1. Meld je aan bij je Shein-account.
 2. Klik op de link “Start retour” onderaan de pagina.
 3. Selecteer de items die je wilt retourneren en geef de reden op.
 4. Kies de gewenste methode voor retourneren.
 5. Stuur het pakket terug via een nabijgelegen DHL- of Mondial Relay-locatie (indien van toepassing).

Indien je ervoor kiest om het pakket zelf te versturen, dien je het retouradres duidelijk op de buitenkant te vermelden en de kosten voor verzending zelf te dragen via je lokale postkantoor.

Welke artikelen kan ik allemaal retourneren?

Trouwjurken, kostuums en andere kleding

Items dienen in nieuwe, ongedragen, ongewassen, onbeschadigde, en ongewijzigde staat te verkeren, met de originele tags bevestigd en de hygiënesticker (indien van toepassing) intact.

Menselijke haarpruiken

Items moeten nieuw, ongedragen, ongewassen, onbeschadigd, en ongewijzigd zijn, met de originele tags bevestigd. Ze worden specifiek geïnspecteerd op bewijs van wassen, bleken, knippen, of andere wijzigingen of beschadigingen.

Schoenen, tassen en bagage

Items dienen in nieuwe, ongedragen, en onbeschadigde staat te worden geretourneerd, inclusief de originele merkdozen en alle accessoires (zoals schoenbuckles, schoenveters, en stofzakken, enz.). Schoenen mogen alleen op een zachte, schone ondergrond zijn geprobeerd.

Meubels

Items moeten nieuw, ongebruikt, en onbeschadigd zijn, en in de originele verpakking, inclusief alle accessoires, handleidingen, en onderdelen.

Ben je ook geïnteresseerd in retouren bij Zara? Lees dan dit artikel Tips voor een zorgeloze retour ervaring bij Zara

Mobiele telefoons, laptops, projectoren, tablets en andere elektronica

Items moeten worden geretourneerd in hun originele, niet-geactiveerde staat. Bij gebruik of activatie behouden we het recht om een vergoeding te berekenen die 15% van de verkoopprijs van het product evenaart, om waardeverlies en herstelschade te dekken. Verwijder alle persoonlijke informatie, plaats het product in de originele verpakking met handleidingen, accessoires, en eventuele “gratis” geschenken. Bij ontbrekende onderdelen kunnen we geen terugbetaling bieden, maar we helpen u wel bij het contact met de fabrikant voor garantieaanspraken.

Andere categorieën

Items moeten worden geretourneerd in hun originele, ongebruikte, ongewijzigde, en ongewassen staat, met labels en verpakking in hun gloednieuwe staat.

Niet-retourneerbare items

Bodysuits, lingerie, ondergoed, evenement- en feestbenodigdheden, DIY-producten, huisdierenbenodigdheden, sieraden en accessoires (met uitzondering van sjaals, tassen en zeemeermindekens) kunnen niet worden geretourneerd. Restitutie voor cosmetische artikelen is niet mogelijk indien de hygiëneverzegeling is verbroken.

Artikelen gemarkeerd als niet-retourneerbaar en gratis geschenken kunnen niet worden geretourneerd, afhankelijk van hun status op het moment van betaling.

Belangrijke aandachtspunten

 • Zowel DHL als Mondial Relay bieden geen printdiensten aan, dus zorg ervoor dat je zelf het retourlabel afdrukt.
 • Zorg ervoor dat het geretourneerde item overeenkomt met de details in je retourverzoek om een snelle en efficiënte terugbetaling te waarborgen. Eventuele afwijkingen kunnen leiden tot vertragingen of belemmeringen voor de verwerking van je terugbetaling.

Verwerkingstijd van retouren

Na ontvangst van je retourzending duurt het doorgaans 7-10 dagen voordat je retour verwerkt is. Houd echter rekening met mogelijke vertragingen, vooral tijdens drukke periodes of als gevolg van externe factoren zoals de huidige COVID-19-situatie.

Kritische kijk op Shein

Shein, een geliefd online modeplatform, staat bekend om zijn uitgebreide assortiment trendy en betaalbare kleding en accessoires. Echter, het bedrijf heeft ook te maken gehad met diverse vormen van kritiek en controverses. Enkele belangrijke punten van zorg zijn onder andere:

 1. Arbeidsomstandigheden: Zorgen over de arbeidsomstandigheden in Shein-productiefaciliteiten hebben geleid tot beschuldigingen van slechte werkomstandigheden en lage lonen.
 2. Kopie van Ontwerpen: Shein is herhaaldelijk beschuldigd van het kopiëren van ontwerpen van onafhankelijke en bekende ontwerpers, wat heeft geleid tot discussies over intellectuele eigendomsrechten en ethiek in de mode-industrie.
 3. Milieu-impact: Als onderdeel van de snelle mode-industrie draagt Shein bij aan milieuvervuiling door de productie van goedkope, kortstondige kleding.
 4. Kwaliteit van Producten: Sommige klanten uiten bezorgdheid over de kwaliteit van Shein-producten, die soms als minderwaardig worden beschouwd in vergelijking met de productfoto’s op de website.
 5. Gebrek aan Transparantie: Het gebrek aan transparantie over de productieomstandigheden roept vragen op over de ethische praktijken van het bedrijf.
 6. Leverings- en Retourbeleid: Enkele klanten ervaren het leverings- en retourbeleid van Shein als complex of oneerlijk, wat heeft geleid tot klachten en negatieve beoordelingen.

Het is essentieel om te beseffen dat deze kritiekpunten deel uitmaken van bredere discussies en problemen binnen de snelle mode-industrie. Shein is slechts een van de vele bedrijven die geconfronteerd worden met dergelijke kritiek.

Laatste advies

Voor de meest actuele en gedetailleerde informatie over retouren is het raadzaam om de officiële Shein-website te raadplegen. Hiermee ben je volledig op de hoogte van het retourbeleid van Shein. Happy shopping!

Benieuwd naar Loavies? lees dan eens ons artikel ‘een diepgaande blik op Loavies

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *