Store Facts: C&A gaat samenwerken met designers

Heel Nederland is aan het reorganiseren geslagen! De grote winkelketens schakelen de beste designers in om een nieuwe collectie uit te brengen. We hoorde het al dat HEMA ging samenwerken met designers en nu ook de kledingketen van Nederlandse komaf C&A!

Het initiatief heet C&A Re-Image Design Challenge het houdt in dat negen upcoming designers uit heel Europa aan de slag gaan met C&A items. Het mogen items zijn uit de archiefstukken van C&A. We hebben het hier dus over stukken van 173 jaar geleden die mee mogen doen aan een make over. Binnenkort start de tweede editie van deze ontwerpwedstrijd.

Iedere designer kiest een item en zal die ombouwen naar een item van dit moment wat trending is. De eisen zijn wel dat de ontwerpers gebruik moeten maken van duurzame materialen en processen. Via Facebook kan je up to  date blijven en half april kan je stemmen op je favoriete ontwerp. Eind april wordt de winnaar bekend gemaakt. Uit alle landen doen ontwerpers mee en wij hebben er ook een van Nederlandse bodem, namelijk de 25-jarige Natalie de Koning. Zij is ook de jongste deelneemster, maar dat maakt natuurlijk niet uit! Wij staan achter onze Nederlanders en we weten wel zeker dat ze wint! Go Natalie!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *