Wat mag er niet ontbreken in de garderobe van een man?

Wat mag er niet ontbreken in de garderobe van een man?

Als je de kledingkast van een vrouw bekijkt dan puilt die vaak uit van de modieuze outfits. Vrouwen die de trends volgen, moeten eigenlijk elke maand wel wat nieuws kopen. Vrouwen hebben vaak een maandbudget dat ze meestal wel opmaken. Is het niet aan kleding dan wel aan schoenen, want ook daar grossieren vrouwen vaak in. Maar hoe zit het eigenlijk met de kledingkast van de mannen? Die is meestal een stuk minder uitgesproken. Veel mannen zijn al tevreden met een paar goed zittende jeans, een stapel polo’s en voor als het moet een paar overhemden. Ook met de schoenen voorraad valt het vaak reuze mee. Maar toch is de trend een beetje aan het kantelen. Steeds meer mannen zijn modebewust en hebben een uitgesproken kledingsmaak.

Zelf je kleding uitzoeken

Vroeger was het helemaal niet zo ongebruikelijk dat de garderobe voor mannen werd uitgezocht door hun moeder en nadat ze uit huis gingen door hun vriendin of vrouw. Zelf bemoeiden ze zich er niet zo mee. Maar dat is vandaag de dag (gelukkig) niet meer zo. Ook als man kun je prima je eigen keuzes maken en aangeven wat je mooi vindt en wat niet. Er komt ook steeds meer keuze. Vroeger kon je als man uit veel minder kiezen dan de dames. Maar mode ontwerpers zijn er eindelijk van doordrongen dat ook mannen wel eens wat anders willen dan een grijs pak.

Een goed zittend pak

Ook al woon je als man zo ongeveer in je jeans, een goed pak moet je wel in de kast hebben hangen. Als je niet vaak een pak draagt dan is een mooi blauw pak een echte basic. Dat kun je dragen naar zo ongeveer alle speciale gelegenheden. Het wordt ook wel eens oneerbiedig een ‘pak voor rouw en trouw’ genoemd. Maar ook als je een zakelijke bijeenkomst hebt waar je goed voor de dag moet komen, dan is het blauwe pak een veilige keuze. Kijk maar naar koning Willem-Alexander, die draagt bij werkbezoeken vrijwel altijd een blauw kostuum. Alleen als het echt formeel is draagt hij een smoking of rokkostuum. Die laatste twee zijn normaal gesproken niet echt nodig, tenzij je in hooggeplaatste kringen verkeert waar deze formele kleding op prijs wordt gesteld.

Waar koop je een mooi pak?

Nette jeans, hippe polo’s en een paar mooie overhemden kun je praktisch overal kopen. Ben je op zoek naar een mooi pak, dan moet je wat beter je best doen. Maar ook dat vind je online. Je kunt bijvoorbeeld shoppen bij Henk ter Horst. Deze webshop verkoopt mooie herenpakken in tal van kleuren en modellen. Als blauw of grijs niet jouw smaak is, dan kun je ook gaan voor rood, groen, bruin of beige. De pakken zijn leverbaar in diverse maten. Er zijn verschillende modellen zodat je een pak kunt uitkiezen dat goed bij je figuur past.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *