Gespot: Ongesteld T-shirt van American Apparel

]]>

American Apparel staat bekend om zijn campagnes en beeldmateriaal die net even iets te heftig zijn en daarom vaak door de Advertising Standards Authority (ASA) worden afgekeurd, wat vervolgens weer in het nieuws komt. Ook dit keer heeft American Apparel het nieuws gehaald door de verkoop van een shocking T-shirt.

Er is namelijk een rel ontstaan om het zogenaamde ‘Power-Period’ T-shirt. Op het staat een afbeelding, welke gemaakt is door de 20-jarige kunstenares Petra Collins, die zelf ook verkoopster is geweest in een van de American Apperal filialen. Petra wilde namelijk een taboe onder aandacht brengen: “Ik ben erg geïnteresseerd in de cultuur van tegenwoordig, zo doen we er alles aan om ons post-puberale lichaam te verbergen. Ook is ons geleerd om de menstruatie cyclus te haten en we hebben het nooit over masturbatie. Ik besloot om dit taboe onderwerp op het t-shirt te visualiseren zodat iedereen het kan zien.”

Het gevolg van de rel die ontstaan is, is dat het T-shirt alleen in Amerika verkocht wordt en dus niet hier. Wil je hem toch bestellen? Dan kan dat op de online shop van American Apperal. Het T-shirt kost €23,41 en de helft van de opbrengst wordt geschonken aan het vrouwelijke kunstcollectief The Androgynous.

Bekijk het Power Period T-shirt hieronder, zou jij hem kopen?

€23,41 store.americanapparel.net

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *