Lentetrends

Ga je binnenkort jouw lenteoutfit bij elkaar shoppen? Dan wil je vast wel weten wat de trends zijn waar je op moet letten. In dit artikel behandelen we kort de belangrijkste trends, die deels flink afwijken van wat we in voorgaande jaren zagen.

De lentetrends van 2024

Hoewel de weergoden het nog niet lijken te beseffen is de lente van 2024 alweer een tijdje aan de gang. En binnenkort zullen ook die weergoden dat wel weten en wordt het heerlijk lenteweer zoals we de laatste jaren gewend waren. En dan wil jij er natuurlijk ook weer volgens de laatste trends bij lopen. Daarom in dit artikel een korte uiteenzetting waar je bij de aanschaf van je lente-outfit op moet letten.

Kleuren

Het zal je niet verbazen dat ook in 2024 de lentekleuren zachte kleuren zijn. Bij Omoda, een van de toonaangevende dames- en herenmode webshops van Nederland, zie je veel kleding in typische lentekleuren. Bij de dames moet je dan denken aan kleuren zoals roze, oranje en lila, terwijl de lentekleuren voor heren bestaan uit zandkleur (of beige), eveneens oranje, rood en licht groen. Waarbij bij mannen natuurlijk de “ever-green”-kleur marineblauw is, die in geen enkele kledingkast ontbreekt. Bij beide genders zien we ook een trend richting wit. Deze frisse kleur zien we vooral veel in t-shirts en polo’s terugkomen. Met deze lentekleuren worden je outfits, net als het weer, vrolijk en kleurrijk en kun je zelfbewust over straat, naar je werk of naar een sociale gelegenheid. Bovendien combineert het gemakkelijk met bijvoorbeeld een jeans.

Dessins

Qua dessins valt er een hele duidelijke lentetrend waar te nemen: Effen. Na diverse seizoenen met wilde en drukke allover prints zie je dit seizoen een duidelijke overgang naar veel rustigere patronen, veelal zelfs volkomen uni. En deze trend zie je bij alle tops, van t-shirts tot polo’s en blouses of overhemden terug. Als er al prints worden gebruikt dan zijn dit borstprints. De all-overprints met bloemen, figuurtjes etc zijn volledig verdwenen. Wil je wat anders dan effen? Dan kom je uit bij strepen, die het eigenlijk altijd goed doen en gemakkelijk combineren met elke broek of rok.

Samenvatting

De lentetrends voor 2024 zijn bij zowel mannen als vrouwen felle, frisse kleuren zoals oranje, wit, rood en roze terwijl we qua patronen vooral veel uni’s zien, afgewisseld met wat streepdessins. Nu weet je dus precies waar je bij het aanschaffen van jouw lenteoutfit op moet letten om er conform de laatste mode bij te lopen. Veel shopplezier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *