Dames voelen zich altijd mooi in een jurk

Er wordt altijd gedacht bij een vrouw die in een jurk loopt dat het een prachtig zelfverzekerd persoon is, maar is dit wel echt zo? Of zijn er ook vrouwen die zich juist onzeker voelen in een jurk?

Voor alle vormen en maten

Veel vrouwen voelen zich niet comfortabel in een jurk, omdat de standaard jurken strak zitten en kort zijn. We hebben door de media en vele modebladen ook het beeld gekregen dat je slank en lange benen moet hebben, zodat een jurk het mooist staat. 

Of dit vandaag de dag nog steeds zo is? Ik vind van niet, het ideaalbeeld wat nu erg gepromoot wordt is iets waar we allemaal weleens onzeker over zijn. Toch ben ik van mening dat je voor verschillende vrouwen verschillende jurken hebt. Ben je onzeker over een bepaald deel van je lichaam, zoek dan een jurk uit waarin het niet geaccentueerd wordt. Elk lichaam is prachtig op zijn of haar eigen manier en met deze gedachte moet ook jij je voelen bij het dragen van een jurk. Gelukkig leven we in een tijd waarin we allerlei soorten jurken hebben voor allerlei verschillende soorten maten. Hier wat inspiratie posts voor jou.

Bron uitgelichte afbeeldingen: Pinterest

Fashion taboe

Voel jij je al snel als een ‘’meisje meisje’’ in een jurk, maar vind jij niet dat je dat bent? Dan is het misschien een idee om een paar sneakers onder je jurk te dragen. Sneakers onder een jurk werden altijd gezien als een soort fashion taboe. We hebben vroeger allemaal weleens gehoord van onze moeder dat laarsjes mooier onder onze jurkjes staan en onze Lelli Kelly sneakers leuker onder een broek. 

De vraag is nu, is dit nog steeds zo? Naar mijn mening is dit niet meer van belang, omdat het juist je look helemaal kan afmaken. Wel vind ik dat je goed je keuzes moet maken, denk bijvoorbeeld goed na over de lengte van je jurk en het type sneaker die je eronder wil doen. Ik vind het bijvoorbeeld heel leuk om met de trendy denim jurkjes van nu een sneaker eronder te dragen. 

Bron uitgelichte afbeeldingen: Pinterest

De perfecte mix

Dat het je outfit net even een stoer randje kan geven, dat zien we allemaal. Dit betekent niet dat je het niet aan kan onder een schattige bloemetjes jurk. Integendeel, dat is namelijk juist leuk. Stel je eens voor een leuk zomer bloemenprint jurkje met daaronder witte sneakers, I love it. Er is natuurlijk ook de kans dat jij de bloemenprint jurk vreselijk vindt, maar dat is helemaal geen probleem. Onder een zwarte strapless jurk staan sneakers ook erg leuk. Zo ook onder een flowy maxi jurk. Je kan het gemakkelijk combineren, zodat het helemaal naar jouw smaak is. 

Een jurk kan al snel klasse uitstralen, maar soms heb je geen zin in laarzen eronder of misschien die ene hakken die prachtig zijn, maar een hel zijn om op te lopen. Dan zou een sneaker eronder de perfecte mix zijn tussen comfort en stijl. Je kan op deze manier gemakkelijk je outfit wat alledaagser maken of juist chic. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *