Hoe kies je de juiste bh? 5 tips!

Veel vrouwen hebben last van bh’s die niet goed zitten. Klachten zijn bijvoorbeeld dat hij te strak zit, de bandjes in de schouders snijden, de beugel prikt of de sluiting jeukt. Een bh die niet lekker zit, kan zorgen voor huidirritatie of wondjes. Je kunt er zelfs van krijgen in je schouders en rug. Het is dus belangrijk dat een Hema bh je borsten goed ondersteunt zonder te knellen of te drukken. Maar hoe vind je nou de perfecte bh?

Let op de schouderbandjes

Bij een goede bh moet je goed kijken naar de schouderbandjes. Ze moeten lekker zitten op je schouders: niet te strak, maar ze moeten ook niet steeds afzakken. Als de bandjes in je schouders snijden, draag je misschien een bh die te groot is. Probeer dan de bandjes wat losser te maken. Als ze steeds afzakken, zijn ze waarschijnlijk te lang. Maak ze dan strakker en als dat niet kan, kijk dan eens naar bh’s met verstelbare bandjes of gebruik een fashionclip om ze bij elkaar te houden. 

Controleer de bh-band

De band van je bh zorgt voor de meeste steun, dus die moet goed zitten. Als de band in je huid snijdt, is hij waarschijnlijk te strak. Probeer dan een grotere maat. Je moet makkelijk twee vingers onder de band kunnen schuiven als hij goed zit. Als de band aan de achterkant omhoog kruipt, is hij te los. Probeer dan een kleinere maat. Je kunt de band strakker maken met de sluiting. Als je al de strakste sluiting hebt en het zit nog steeds niet goed, heb je een kleinere maat nodig. Kijk ook eens naar een bh zonder beugel, dat zit voor sommige vrouwen een stuk beter.

Let op de cups

De cups van je bh moeten precies passen en je borsten helemaal bedekken. Als je borsten over de rand van de cups komen of als je een ‘dubbele borst’ krijgt, zijn de cups waarschijnlijk te klein. Check eerst of de band van je bh goed zit voordat je een andere cupmaat probeert. Als er ruimte tussen de cups en je borsten zit of als de stof plooit, zijn de cups te groot. Probeer dan een kleinere maat. Check daarna of de band nog steeds goed zit en stel de schouderbandjes bij als dat nodig is voor de perfecte pasvorm.

Denk aan de levensduur van je bh

Onthoud dat een bh niet eeuwig meegaat. Als je een bh elke dag draagt, gaat hij ongeveer 8 maanden mee. Als je een bh al een tijdje hebt, kan het zijn dat hij aan vervanging toe is, zelfs als hij eerst goed zat. Dus als je problemen hebt met een bh die je net hebt gekocht, heb je misschien een andere maat of een ander model nodig. Het is altijd slim om uit te zoeken welke bh-stijl het beste voor jou werkt, zeker als je problemen hebt met je huidige bh.

Kies de juiste bh voor de gelegenheid

Elke gelegenheid vraagt om een andere bh. Voor het sporten heb je een sport-bh nodig voor goede steun. Voor elke dag kies je een bh die lekker zit en steun geeft. Voor als je lekker thuis bent, zijn er comfortabelere modellen. En als je een jurk of top met een diep decolleté draagt, past daar een bh bij die ook laag uitgesneden is. Zo past je bh altijd bij wat je doet of draagt. Met deze tips moet jij een bh vinden die goed bij je past, bij iedere gelegenheid!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *