Dior The Parfumes Book

Voordat het Kerst is, duurt het nog wel even. Maar het is wel de tijd voor dé parfums. En ook dé tijd voor Dior’s nieuwe boek. Verzamellaars van fashion boeken willen dit boek echt hebben. Het staat vol met alle geuren en kleuren van Dior.

Het is een visueel en geniaal stuk, geschreven in de hele sfeer van het oude Miss Dior uit 1947, tot nu, anno 2014.

Chandler Burr en Frederic Bourdelier werden door Harper’s Bazaar geinterviewd. En het gaat alleen maar over de geuren en het boek.

In boek vinden we alles terug over Dior zelf, over de geuren die hij heeft ontwikkelt en over de verhalen die daarachter zitten.  Het mooiste aan werken met parfum is de gedachte achter alles wat zich heeft afgespeeld. Denk aan Christian Dior himself. Hij heeft in zijn leven zoveel overwonnen. Tijdens het werken met parfum en dus ook het dragen ervan, ontdek je Dior. De man achter Dior.

Toen Frederic bij het bedrijf kwam werken, was er nergens meer een foto van Christian te vinden. Dat was onmogelijk en nergens zag je hem. Alleen zijn creaties. Het was alsof hij verdwenen was na zijn dood. Hij leefde niet voort. En dat wordt tot leven gebracht in het boek. Door dit boek moeten mensen hem zich gaan herinneren. Dat is de verantwoordelijkheid van Chandler en Frederic. Het boek is als een reis aan herinneringen door het leven van Christian Dior geuren.

Het boek Dior the Parfumes zal vanaf oktober verkrijgbaar zijn in boekwinkels en online.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *