Nadenken over het najaar: kleed je warm!

 

‘Als je je warm moet kleden, kom je al snel uit bij een lelijke dikke jas’ en ‘Mooie winterkleding is altijd zo koud.’ Het zijn twee veelgehoorde statements, die allebei niet kloppen. Want wie zegt dat je je niet trendy kunt kleden en toch de warmte om je heen kunt houden? De stap van de zomer naar de herfst is vaak ook een grote. En waar moest je ook al weer op letten bij het kiezen van een winterjas en bijbehorende accessoires?

Te warm of te koud?
De overgang van een lekker warme zomer naar de gure herfst is vaak ingewikkeld voor ons lichaam. De temperatuur gaat langzaamaan naar beneden. We raken in de war en pakken meteen een dikke trui, waarin we dan weer enorm zweten. Veel Nederlanders dragen in de herfst veel te warme kleding voor het seizoen. De oplossing? Laagjes kleding en een overgangsjas. En als je de wintermaanden ingaat, is het goed alvast een winterjas op voorraad te hebben. Dan kun je hem pakken als de temperaturen echt tegen het nulpunt schuren.

Met laagjes kun je namelijk nog wel eens iets uit doen als je het warm hebt, zonder dat het afbreuk doet aan je outfit. Heb je het dan toch weer koud, dan kun je weer laagjes toevoegen.

‘Slecht gebreid’
Oma zei altijd dat een gebreide trui netjes moest, maar dat hoeft in 2014 echt niet meer. Grove kabels in truien, vesten en jassen zijn weer in. Dat heeft lang geduurd, want het is typisch de jaren ’60 en ’70. Lange, grove vesten kun je zelf wat vrouwelijker maken met een dunne riem in een bijpassende kleur. Mannen kunnen uiteraard kiezen voor een dikkere riem.

Accessoires in dezelfde kleur
Noem het een accessoire, of noem het een noodzaak: laarzen, handschoenen en mutsen. Kies voor een gebreide muts en gebreide handschoenen, allemaal in dezelfde kleuren als de rest van je outfit. Kies je een tas er bij van suède of jute, dan geef je de look een wat stoerder uiterlijk. Er zijn vele tips te vinden over accessoire, bijvoorbeeld op Winterjassen.com.

Je hele kast over de kop
Moet je per se je hele garderobe te vernieuwen om er trendy bij te lopen? Zeker niet. Kijk eens goed naar de kleuren die je al in de kledingkast hebt hangen en kijk welke kleuren nu in de mode zijn. Door goed te combineren, kun je een hoop geld besparen en er toch trendy bij lopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *