Modekleur winter 2014/15 Koningsblauw

Koningsblauw komt van het Engelse ‘Royal Blue’. Blauw pigment was vroeger erg kostbaar, en daardoor kon alleen de royalty zich in deze kleur kleden. Ook de uitdrukking van blauw bloed komt hiervandaan. Koningsblauw is dus een kleur die staat voor rijkdom en welvaart.

Deze winter is Koningsblauw een van de tien modekleuren die we dit seizoen veel zullen zien. Van alle tien de kleuren hebben we expres Koningsblauw gekozen omdat Kate Middleton en prins William in verwachting zijn van hun tweede kindje!

In shows van veel verschillende designers komt deze kleur naar voren. Koningsblauw is een felle, opvallende kleur blauw. Deze tint blauw staat goed met de basiskleuren zwart, wit, crême, grijs en cognac. Opvallendere kleuren waarmee Koningsblauw goed combineert zijn zilver, rood en geel. Een geheel Koningsblauwe outfit kan ook heel chique staan.

De andere negen modekleuren zijn Aurora Red, Cognac, Bright Cobalt, Aluminum,  Misted Yellow, Radiant Orchid, Cypress, Mauve Mist en Sangria. Met deze kleuren in jouwe kledingkast dit je deze winter gegarandeerd goed!

Hieronder hebben wij een paar kledingstukken in de kleur Koningsblauw voor jullie op een rijtje gezet.

Samantha off the shoulder peplum dress, €29,99 via Boohoo

Kay waterfall blazer, €44,99 via Boohoo

Delany Chunky Jumper, €27,99 via Boohoo

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *